Linki »
Serwis »
Forum »
Firmy »
Kontakt »
Strona główna »
Strona Główna
Bocian biały on-line
Wyszukiwarka
Wczoraj i dziś
Międzyrzecze
Samorzad
Międzyrzecze
Międzyrzecze
Zespół Szkolno Przedszkolny
Międzyrzecze
Przedszkole Marcinek
Międzyrzecze
GOK
Międzyrzecze
Biblioteka
Międzyrzecze
O¶rodek Zdrowia
Międzyrzecze
Parafie
Międzyrzecze
Międzyrzecze
Stowarzyszenie Przyjaciół Międzyrzecza
Międzyrzecze
OSP
Międzyrzecze
Międzyrzecze
KGW
Międzyrzecze
Międzyrzecze
Zespół Międzyrzeczanie
Międzyrzecze
Emeryci
Międzyrzecze
Kluby sportowe
Międzyrzecze
Międzyrzecze
Koło łowieckie
Międzyrzecze



Pozdrowienia    dodaj
Temat miesiąca
Strona główna
powrót

Już po raz kolejny Starostwo Powiatowe w Bielsku-Białej zorganizowało Festiwal Kuchni Regionalnej. Tym razem hasłem przewodnim stał się: „Polski i Słowacki sposób na ziemniaka”.
Miejscem „wielkiego gotowania” był stadion LKS Sokół w Zabrzegu, gdzie 25 maja br. 39 uczestników przygotowywało regionalne potrawy. W spotkaniu uczestniczyło również koło z Międzyrzecza Górnego, które otrzymało wyróżnienia od Nadwi¶lańskiej Agencji Turystycznej za „Pieróg z ziemniaków i kaszy gryczanej” oraz za „Nalewkę z melisy”, a także zostało zaproszone na czerwcowy konkurs kulinarny do Chorzowa.

więcej ...


23 czerwca br. w Chorzowie w Parku ¦l±skim odbył się finał regionalny konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. W konkursie rywalizowali, prezentuj±c produkty i potrawy regionalne: koła gospodyń wiejskich, lokalni producenci tradycyjnej żywno¶ci, gospodarstwa agroturystyczne i restauratorzy.

W czę¶ci konkursu „Najlepszy regionalny produkt żywno¶ciowy" zakwalifikowano 29 produktów, natomiast w czę¶ci gastronomicznej „Na najlepsz± potrawę regionaln±" do rywalizacji przyst±piło siedem ekip.
Produkty oceniane były w następuj±cych kategoriach: produkty pochodzenia zwierzęcego, produkty pochodzenia ro¶linnego i napoje regionalne.

W konkursie ¶wietnie wypadło koło KGW z Międzyrzecza Górnego, które zdobyło następuj±ce nagrody:

I nagrodę w podkategorii przetwory zbożowe za chleb okr±gły na zakwasie

Wyróżnienie dla Anieli Grzesickiej i Marii ¦wiatłoch za polewkę i podgarlinę

 więcej ...

Serdecznie gratulujemy!

LeM 

 

powrót
Komentarze

W celu dodania komentarza musisz być zalogowany na forum serwisu miedzyrzecze.org.pl. Jesli posiadasz konto kliknij w link i zaloguj się.
Copyright ⓒ Stowarzyszenie Przyjaciół Międzyrzecza 2007-2015